Móda ve vodě

13. srpen 2001

V pátek se na jezu v Černošicích u Prahy konala „módní přehlídka na jezzu“. Byla v pořadí první, kromě několika desítek modelů, které vytvořili návrhářky (2) a návrhář (1) z Nonstyle fashion system, jsme se podívali na fire show, poslouchali downtempo a jungle, jedli sladké zemlbábové tousty, a když jsme přebrodili jez, popř. přešli most, mohli jsme pokračovat na party ve mlejně.

Když se setmělo a jez, na kterém bylo vytvořeno předváděcí molo několik centimetrů pod vodou, osvětlily reflektory, přehlídka mohla začít. Nejdřív připravenost předváděcího mola ozkoušel místní míšenec (pes) a předvedl nošení klády, potom jej zkusmo proběhla jedna modelka v civilu a pak už ze stanu u řeky, který sloužil jako šatna, vybíhaly v pravidelných intervalech modelky plus jeden model a částečně elegantně, částečně s balancováním (podle toho, jak se zrovna povedlo) se brodili a klouzali po předváděcím molu. Jsem zvědavá, kolik z nich to odleželo, protože pro nás na břehu byly tak akorát dva svetry.

Předváděná kolekce by se dala označit jako letní, nositelná a voděodolná. Modely byly vyrobeny převážně z přiléhavého strečového materiálu, zajímavé bylo různorodé zpracování geometrických tvarů na tričkách a halenkách. Nechybělo ani oblečení vhodné pro nošení ve vodním prostředí, vyrobené z nepromokavého igelitu, největší úspěch měly plavky a průhledné oblečky, pod kterými toho bylo taky k vidění...

Spustit audio