Moderátor Václav Žmolík provází Krajinou vína. „Slovenská Tokaj je něco jako naše Pálava. Je to báječný kraj“

15. březen 2024

Krajinou vína po Slovensku. To je jeho nejčerstvější projekt. „Slovenská vína jsou báječná, stejně jako ta česká či moravská. Nevíme o nich dnes skoro nic,“ upozorňuje. Byl v situaci, kdy by si dal sklenku? Jak vzpomíná na pořad Aréna? Co ho baví na rozhlasové práci? A jaký má vztah k hudbě?

„Budu moc rád, když náš cyklus, který je ze všech šesti slovenských vinohradnických oblastí, přivede opět slovenská vína k nám, protože si to zaslouží. Slovenská Tokaj je třeba něco jako naše Pálava. Je to báječný kraj. Chceme zvát diváky do nových regionů, protože Krajinou vína po Slovensku, stejně jako po Čechách a po Moravě, je vlastně inspirací k vinařské turistice,“ popisuje moderátor, publicista a scenárista.

Václav Žmolík je podle svých vlastních slov nadšený ze slovenských vinařů. „Myslím, že vztahy mezi Čechy a Slováky ještě nikdy nebyly tak dobré jako v současnosti. Když se člověk někde zastavil a promluvil česky, vyvolávalo to pozitivní emoce, takže jsem si ze Slovenska přivezl samé hezké zážitky.“

Pořad Po Česku je jeho dalším projektem, tentokrát rozhlasovým. „Krásných míst je spousta a ona se časem mění. Žijeme v současné době šťastné období, kdy se opravila spousta památek. Dívejme se kolem sebe, jak je ta země krásná. A díky tomu mám co natáčet,“ pochvaluje si Václav Žmolík v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související