Modlil jsem se, ať nezlomím hokejku, směje se olomoucký střelec Hrňa

4. říjen 2014

Mimořádnou podívanou předvedli včera hokejisté Olomouce svým příznivcům v osmém kole extraligy. Vítkovice totiž porazili 9:1a vyhráli třetí domácí zápas v řadě. V neděli je ale čeká zápas na ledě vedoucího Litvínova.

Mužem zápasu s Vítkovicemi byl zcela jistě olomoucký útočník Erik Hrňa: Ke dvou gólům přidal 3 asistence. „Myslel jsem, že jsem měl dvě asistence. Je to paráda, takový zápas jsem ještě neměl, naposledy možná v juniorce,“ překvapil Erika Hrňu bohatý zápis do statistik.

Oba góly si vybavil bez problémů. „Při prvním mi to Kuba Matai nahrál do prázdné brány, jen jsem se modlil, ať nezlomím hokejku a trefím to. Při druhém mi už stačilo zasunout puk do brány bekhendem,“ chválí spoluhráče šestadvacetiletý útočník.

Vítkovičtí by na zápas nejradši zapomněli. „Je třeba se k této prohře postavit čestně. Odehráli jsme velmi špatný zápas z pohledu obranné hry. S takovým přístupem a odpovědností skončil zápas vysokým rozdílem pro domácí. Věřím, že už takový zápas nezopakujeme,“ doufá trenér Peter Oremus.

Maximálně spokojená byla i lavička Olomouce. „Doma tomu jdeme naproti. Diváci nás podporují a kluci si to zasloužili. Od prvního buly hráli výborně a byli odměněni takovým výsledkem. Ale v neděli se začíná od nuly,“ upozorňuje před zápasem v Litvínově asistent trenéra a jednatel klubu Jiří Dopita.

autoři: min , vman
Spustit audio