Mora v repríze čtvrtfinále nestačila na Pardubice. Ale máme na čem stavět, řekl trenér Tomajko

25. září 2023 09:49

Olomoučtí hokejisté nenavázali na výhru v minulém utkání, v Pardubicích prohráli ve čtvrtém extraligovém kole 1:3. Dynamo mělo aktivní vstup do zápasu a dokázalo se dvakrát prosadit a právě úvodních zhruba 18 minut výrazně ovlivnilo celé utkání. Hanáci jen dotahovali náskok soupeře, a i když v závěru měli velký tlak, na víc než jeden gól to nestačilo.

Pardubickým patřil úvod zápasu, dostávali se do šancí, soupeře jasně přestříleli. A prosadili se i gólově, nejprve z přesilovky Poulíček a po něm přidal rychle druhou branku Sedlák. Špatného začátku litoval i olomoucký brankář Jakub Sedláček. „Škola první třetiny. Pardubice v ní byly lepší, rychlejší. Měli jsme to ubránit trochu lépe, ale zahráli jsme dobře a nemáme se za co stydět,“ sdělil po svém prvním startu v sezoně.

První třetinu jsme měli ubránit trochu lépe, ale zahráli jsme dobře a nemáme se za co stydět.
Jakub Sedláček, brankář HC Olomouc

Nebývá často zvykem, že by trenér po prohraném zápasu tým chválil. Tentokrát udělal hlavní kouč olomouckých Jan Tomajko výjimku. I on viděl problém v první třetině, ve které měli domácí velký tlak a ukázalo se to i na skóre. V dalším pokračování už se Hanáci zvedli a roli favorita pardubickým výrazně ztížili.

„Pardubice výborně začali a první třetinu nás zatlačily. Než jsme na to zareagovali, tak jsme prohrávali. Proti Pardubicím je těžké se prosadit, nějaké šance jsme měli, ale bohužel jsme je nedali. Nedá se nic dělat, ale myslím, že máme na čem stavět,“ uvedl Tomajko.

Jak utkání hodnotili hráči domácího Dynama? Poslechněte si v kompletní reportáži výše.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Oto Gutwirth
Spustit audio