Moravskoslezský kraj letos chystá opravy silnic a mostů za víc než miliardu korun

27. únor 2023 13:18

Miliardu a čtvrt investuje letos Moravskoslezský kraj do oprav svých silnic a mostů. Podle hejtmanství jde o historicky nejvyšší částku. Část peněz na opravy uvolní ze svého rozpočtu.

Kraj čerpá i státní a evropské dotace, pro letošek získal 323 milionů ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Dvě třetiny této částky dá na opravy silnic druhých a třetích tříd. Třetinu pak na rekonstrukci mostů.

„Silnic druhých a třetích tříd je na území našeho regionu 2745 kilometrů, z toho je aktuálně 37 procent v nevyhovujícím nebo havarijním stavu. Mostů je na území Moravskoslezského kraje 1142, ve špatné kondici je 225 z nich. Takže je Moravskoslezských kraj musí opravovat postupně,“ upřesnila mluvčí kraje Nikol Birklenová.

Silničáři opraví například silnici Rudé Armády v Karviné nebo cestu mezi Lesními Albrechticemi a Větřkovicemi. Z mostů chce kraj letos opravit mosty v Břidličné, Košatce nebo Hlučíně. 50 milionů korun investuje do rekonstrukce mostu v Polance nad Odrou. Dokončit chce také práce na obnově mostu v Hukvaldech.

Spustit audio

Související