Muzikant a truhlář Jakub Kohn prohlašuje: Drahanovice jsou nejkrásnější dědina

V Drahanovicích prý všechno skvěle funguje. Jak říká rodák Jakub Kohn, žije tam spousta skvělých lidí a kdokoli se přistěhuje, tak se okamžitě cítí jako doma. 

Jakub Kohn vystudoval hru na violu na konzervatoři a JAMU. Ještě na vysoké škole začal hostovat v brněnském Národním divadle, posléze v Moravské filharmonii a Moravském divadle. Bál se ale, že se neuživí, tak se poohlížel po jiné profesi.

Chytla ho truhlařina. Vyrobil už spoustu kusů nábytku, troufl si i na kytaru. Pracuje zásadně s masivem. „Všechno, co jsem doposud udělal, byla metoda pokus – omyl,“ směje se. Do dílny, kterou si zařídil v bývalém chlévě, to má z domu 20 vteřin. Spokojeně v ní tráví celé dny. „Ještě se mi nestalo, že bych odsud odcházel jinak než s úsměvem a dokonale unavený,“ říká.

Potkat Jakuba Kohna můžete i v drahanovické Galerii U Kalicha, která je umístěná v bývalém kostele Českobratrské církve evangelické. Působí v ní jako správce. Je tam nádherná akustika, takže návštěvníkům občas i něco zahraje.

Jakuba jste mohli v našem vysílání slyšet i v pořadu Rockle s kapelou Pryor rock, ve které hostoval. Odkaz na tento pořad je níže.

autor: voj
Spustit audio

Související

  • Pryor rock

    Skupina Pryor z Náměště na Hané hraje sympatický rock punk a fanoušky si už stačila získat hity Bublina nebo Trabóch. Prvně jmenovaný dal také název debutovému albu.