Muzikant Jiří Krhut si chce zahrát se Stingem: „Přijdu jednou k němu domů a on řekne, že jo“

14. březen 2024

Je to zpěvák a textař, který byl učitelem angličtiny. Studenti ho prý dodnes zastavují na ulici. „Dělal jsem šaškárny před tabulí,“ vysvětluje v Blízkých setkáních. Považuje češtinu za bohatší jazyk než angličtinu? Rapoval by česky? Vybírá jinak repertoár do Prahy a do Ostravy? Je zadaný, nebo má tzv. náruč otevřenou? A co zažil v Austrálii?

„Uvědomil jsem si tenkrát, že dělám one-man show před tabulí a přes humor si to studenti lépe fixují. Jednoho dne jsem si ale řekl, že je toho dost a už chci dělat ty šaškárny svobodněji a za lepší prachy.“

Jiří Krhut

Po osmnácti letech tak Jiří Krhut nechal učitelského zaměstnání ze dne na den. „V momentě, kdy jsem přestal učit, začal jsem se těšit na druhý den. Vybírám si dnes věci, které mě baví. Dostávám spoustu nabídek, a které cítím, že mě nebudou bavit, nedělám. Pochopil jsem to až ve čtyřiceti. Ale někdo se nenajde ani v sedmdesáti,“ směje se zpěvák.

Přes znalost angličtiny se kdysi dostal i k tlumočení slavného zpěváka Stinga. „Osobně jsem se s ním setkal a od té doby jsem na něm byl asi jedenáctkrát. Na jeho hudbě jsem vyrůstal a s kamarádem Adamem Parmou máme přání: zjistíme, kdy bude Sting doma a půjdeme za ním s tím, že jsme kluci z Ostravy a chceme si s ním dát písničku. Třeba u něj na zahradě. Řekl bych mu: ,Vám to nic neudělá a já na to budu vzpomínat celý život'. A on řekne, že jo,“ sní o setkání zpěvák Jiří Krhut.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související