Na divadlo a hudbu láká hrad Kašperk

23. červenec 2019 08:20

Na Kašperku bude závěr července a začátek srpna patřit nejen tradičním prohlídkám, ale i doprovodným akcím.

Organizátoři letos opět vsadili na hudbu a samozřejmě divadlo, které k tomuto hradu patří už od roku 2001. Každý rok sem přijíždí divadelní spolek Kašpar, na hradě už se odehrály inscenace Richard III., Hamlet, Othello a další. Letos sice z provozně-technických důvodů nebudou oživené prohlídky, i tak se ale mají návštěvníci na co těšit.

První bude koncert

Již tuto sobotu na hradním nádvoří od 20 hodin vystoupí skupina Fairy Dream složená z italské zpěvačky a německého muzikanta, který dvanáct let hrál v kapele Blackmore's Night . Ti se věnují středověké a renesanční hudbě, ale také trochu fantazy. Podle kastelána Zdeňka Svobody je to hudba plná energie a tajemna, vlastně takový výlet do světa zapomenutých legend a magických bytostí, to vše umocněné prostředím hradu.

Rozmarné léto s bonusem

Divadelní představení se na hradě začnou hrát od úterý a i tentokrát se můžou diváci těšit na Vančurovo Rozmarné léto v hlavní roli s Janem Potměšilem a s hudbou Petra Maláska. Pro toto představení vznikla na Kašperku dvě samostatná podia a samozřejmě elevace, tedy odstupňované hlediště pro diváky. Rozmarné léto budou na Kašperku hrát do čtvrtka a naváže na něj Rozmarné léto bonus.

Ten je určený hlavně pro ty, kteří už Rozmarné léto viděli, a odtajní, co se třeba zrovna děje v maringotce, když se v danou chvíli děj odehrává na plovárně. Bonusové představení je na programu druhého a třetího srpna. 

autoři: Jitka Englová , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio