Na festivalu Ladná Čeladná v pátek vystoupí Richard Müller a Bára Poláková

2. srpen 2023 12:08

Festival zaměřený na rodiny s dětmi Ladná Čeladná odstartuje tento pátek 4. srpna v Čeladné na Frýdecko-Místecku. Nabídne 15 koncertů, divadelní představení a aktivity pro děti. Mezi vystupujícími je například Richard Müller, Bára Poláková či kapela Laura a její tygři. ČTK to dnes řekl jeden z organizátorů Daniel Krečmer.

Festival, za kterým stojí část pořadatelského týmu festivalu Colours of Ostrava, se zaměřuje na rodiny. I proto je v programu stejně jako loni například kapela Kašpárek v rohlíku, která dětské písně podává v rockovém hávu.

Návštěvnost festivalu v prostředí Beskyd se dlouhodobě pohybuje okolo 4000 návštěvníků, z toho bývá čtvrtina dětí. Letos pořadatelé věří, že překonají loňský počet. „Jsme malý rodinný festival, který je závislý na počasí. To vždy hodně ovlivňuje návštěvnost,“ řekl Krečmer.

Dodal, že festival letos hodně bojoval s rozpočtem. Ztratil jednoho z důležitých partnerů a čelil tlaku na růst cen od dodavatelů. „S tím bojují všechny festivaly,“ řekl Krečmer. Dodal, že festival se letos přesto vyhnul zdražování a vstupenky při zahájení předprodeje stály stejně jako loni.

Mezi účinkujícími je například také duo Emma Smetana & Jordan Haj nebo mladý písničkář Pavel Čadek. Doprovází se na violoncello, do povědomí posluchačů se dostal jako předskokan Pokáče a Xindla X. V programu je také kapela Circus Brothers.

Kromě divadelních představení se děti mohou zapojit do tanečního kurzu pod vedením Jakuba Mazůcha. V herní zóně si zájemci vyzkouší tvůrčí, sportovní i vzdělávací aktivity.

zdroj: ČTK
Spustit audio