Na jih Čech dorazila fotbalová návštěva z Kanady. Sportovci pomáhali při výuce angličtiny

29. říjen 2016

Malí sportovci, kteří jsou zařazeni do Regionální fotbalové akademie Jihočeského kraje, vyrazili na konci léta do Kanady. A návštěva ze zámoří teď na oplátku přiletěla do Českých Budějovic.

S výukou angličtiny v českobudějovické základní škole Máj pomáhal patnáctiletý Jessie. I když je zvyklý na Ottawu, kde žije téměř milion lidí, v Budějovicích se mu líbí. „Mám rád toto město, protože není tak veliké. Nežije tu tolik lidí, opravdu se mi tu líbí,“ řekl.

Šéftrenér Regionální fotbalové akademie Tomáš Maruška popsal, jak a kudy vedla cesta Jihočechů do Kanady a ze země javorového listu pro změnu pod Černou věž: „My jsme absolvovali před dvěma týdny stáž pěti hráčů v Ottawě, hráči byli ubytovaní v rodinách, prožili tak celý týden. Teď na oplátku jsou Kanaďané tady a staráme se my o ně.“

Jessie se do hodiny angličtiny zapojil snadno. Tomáš Maruška z toho měl radost. „Je vidět, že pomáhá výrazně. A je to vlastně i motivace, aby si kluci uvědomili, že musí umět anglicky,“ dodal.

Že jsou žáci z Kanady zpestřením hodin anglického jazyka, potvrzuje i učitelka Lucie Vaňková. „Jejich přítomnosti využíváme celý týden ve všech třídách. Děti jsou nadšené, protože mohou využít svých znalostí, zkusit, jak rozumí, jak reagují,“ komentuje.

„Jessiemu se tady moc líbí. Už předtím říkal, že jsou tady všichni příjemní, cítí se tady dobře a doufá, že ještě někdy do Čech zavítá. A my doufáme, že se dostane i k nám,“ doplnila Lucie Vaňková.

„Mám to tady hodně rád. Baví mě procházet se v jiných městech. Je to tady úplně jiné než v Kanadě. Pozoruji jiné stavby, je to vážně skvělé. Pro mě výborná zkušenost,“ uzavírá mladý Kanaďan z Ottawy.

autor: kaj
Spustit audio