Na koupališti v Klatovech nemají o návštěvníky nouzi

12. červenec 2023 13:36, aktualizováno

Dodržovat pitný režim, omezit tělesnou zátěž a používat opalovací krém s vysokým ochranným faktorem. To jsou jen některá doporučení, na která bychom neměli v těchto horkých dnech zapomínat. A také se samozřejmě můžeme zchladit ve vodě. Třeba na koupališti v Klatovech.

Horko a rozpálená města. Tak to u nás vypadá v posledních dnech. Někdo proto raději vůbec neopouští domov, jiný vyhledává klimatizované prostory a někteří zase míří někam k vodě. Třeba v Klatovech otevírá areál městských lázní se třemi bazény každý den v 9 hodin ráno a na první zájemce tam teď rozhodně dlouho čekat nemusejí. „Během posledního víkendu jsme v sobotu měli 1 000, a v neděli dokonce 1 500 návštěvníků,“ prozrazuje vedoucí areálu Milan Jarošík. Návštěvnický rekord ale nepadl, ten stále drží červenec 2018, kdy během jednoho dne areálem lázní prošlo 1 929 lidí.

Na celém západě Čech stále platí výstraha meteorologů na vysoké teploty, které znamenají velkou zátěž pro lidský organismus. Lidé by to neměli s pobytem na slunci přehánět, měli by dodržovat pitný režim a pokud možno omezit fyzickou aktivitu v poledních a odpoledních hodinách, kdy je teplo nejvyšší. Plavčíci z klatovského koupaliště také radí dávat si pozor na alkohol a nosit pokrývku hlavy.

autoři: Jitka Englová , abk | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio