Náročná rychlostní zkouška na výstavišti a obávané Malonty. Jela se Rallye Český Krumlov

21. květen 2018

Rallye Český Krumlov vyhrál Jan Kopecký. Dynamo odehrálo poslední domácí zápas v letošní sezoně. Lukáš Dudek zaznamenal v Olešníku hattrick. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

46. ročník má za sebou Rallye Český Krumlov. Akce je báječným zážitkem pro milovníky rychlých a burácejících motorů. Celá trať je náročná, zajímavá a diváci na ni také vyrážejí v počtu tisíců.

S vozem Mitsubishi absolvoval první rychlostní zkoušku na českobudějovickém výstavišti Pavel Zalabák. „Věřím, že pro diváky je to tu atraktivní, ale pro nás dost náročné, protože je tady spousta obrubníků a dalších míst, kde se dá udělat chyba,“ popsal.

Rallye láká i dámy. „Chodíme sem kvůli hezkým autům, samozřejmě hezkým mužům a celkové atmosféře,“ prozradila jedna z návštěvnic.

Další divák si závod nikdy nenechá ujít. „Na rallye se jezdím dívat už od svých sedmnácti let. Nám se to vždycky líbí, ať prší, nebo neprší,“ řekl.

Déšť skutečně diváky, ale také piloty a navigátory letos potrápil. „Já bych řadil Český Krumlov mezi jeden z nejtěžších závodů sezóny, zvlášť když prší,“ dodal Pavel Zalabák.

Jeho slova potvrdil Lukáš Matěna z Hradce Králové. „Je to velmi těžká rallye, přesvědčili jsme se o tom na rychlostních zkouškách. V paměti mi nejvíc utkvěly legendární Malonty, je tam teď nový povrch a je to velmi rychlé,“ připomněl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

46. ročník Rallye Český Krumlov vyhrálo duo Kopecký – Dressler ve voze Škoda Fabia R5. Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál už popáté, zvítězil ve třetím díle mistrovství České republiky před párem Pech – Uhel a duem Černý – Černohorský.

Ve fotbalové národní lize hrálo Dynamo České Budějovice poslední domácí utkání této sezony, zápas s Třincem skončil nerozhodně 0:0. Táborsko remizovalo s Varnsdorfem 1:1.

Tabulka:

26. kolo Ondrášovka krajského přeboru fotbalistů přineslo tyto výsledky: Třeboň – Čimelice 2:2, Jindřichův Hradec – Želeč 1:2, Dražice – Dačice 5:1, Protivín – Táborsko 0:4, Katovice – Osek 1:3, Sezimovo Ústí – Hluboká 1:4, Milevsko – Rudolfov 1:0 a Olešník – Nová Včelnice 4:0.

Hrající trenér Olešníka Stanislav Rožboud

Jeden z gólů v Olešníku padl po chybě brankáře hostů Lukáše Holického, dva góly do přestávky vstřelil jiný Lukáš – domácí Lukáš Dudek. „Od toho tam jsem, abych dával góly. První gól jde zde tří čtvrtin za Slávou, který mi to dal do prázdné brány, a při druhém gólu se nedomluvili kluci ze Včelnice, tam už gólman těžko mohl něco dělat,“ popsal. Na výsledku 4:0 se Lukáš Dudek nakonec podepsal dokonce hattrickem.

V tabulce krajského přeboru je první Želeč, která má 66 bodů. Druhý Jindřichův Hradec nasbíral 57 bodů, třetí Hluboká 44 bodů. V závěru tabulky jsou třinácté Dražice (28 bodů), čtrnácté Sezimovo Ústí (27 bodů), patnáctá Nová Včelnice (17 bodů) a poslední Dačice (10 bodů s rekordním skóre 35:128).

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související