Náročná trať v jižních Čechách otestovala síly nejlepších českých a slovenských cyklistů

27. červen 2022

Cyklistický šampionát se konal v severní části Jihočeského kraje. Na mistrovství České a Slovenské republiky bojovaly o tituly nejzářivější hvězdy. Sportovní ozvěny byly u toho, v Mladé Vožici i v Kovářově u Milevska.

Časovka v Kovářově přinesla příběh Nikoly Noskové. Ta obhajovala titul, z předchozího období už má tři zlaté medaile, ale závod v Jihočeském kraji ji nezastihl v dobré fyzické pohodě a skončila až čtvrtá. „Hned, jak jsem sjela z rampy, jsem věděla, že je zle, že to nebude můj den. Vůbec se to nesešlo, všechno špatně, bohužel, ale hodím to za hlavu, titulů už mám dost,“ komentovala.

Trať podle ní byla hodně náročná. „Já jsem chvílemi skoro stála na místě. Ve stoupání, která jsou moje parketa, kde bych měla dominovat, jsem měla úplně vypnuto. Mrzí mě to, obvykle jezdím úplně jinak, ale časovka je o tom, aby se všechno sešlo,“ dodala.

Na mistrovství České republiky v silniční cyklistice v časovce zvítězili Jan Bárta a překvapivě Denisa Slámová. „Je to pro mě překvapení, tady by bylo obrovským úspěchem vůbec umístění na bedně. Já jsem se teď potýkala se zdravotními problémy a je to moje druhá sezóna na kole, takže je to úplně neuvěřitelné,“ usmívala se.

Silniční závod vyhrála na zabezpečeném okruhu v Mladé Vožici Tereza Neumannová a v mužské kategorii Matěj Zahálka.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související