Nebýt rockové hudby, nezpívala bych v opeře, tvrdí sopranistka Eva Urbanová

9. únor 2024

Je hvězdou naší i světové opery. A má ráda rockovou hudbu, kterou zpívala a zpívá dodnes. „Nabíjí mě energií. Někdy mám pocit, že se na mě valí jako láva. Je vám při ní krásně, vnitřně se uvolníte a máte dobrou náladu,“ popisuje. Mívá dodnes trému a kde ji měla největší? Kolik jí bylo let, když zpívala s rockovou kapelou? Kdo byl jejím vzorem? Co bude ke slyšení na jejím velkém koncertě s názvem Grande Finale?

Eva Urbanová zpívala kdysi v rockové kapele. „Moje učitelka zpěvu tvrdila, že mám tak velký hlas, že si ho zpěvem s rockovou kapelou nezničím. Nebýt toho, nikdy bych nestála v opeře,“ myslí si. 

„Mívala jsem obrovskou trému, takže jsem všechno zkazila. Zbavit se trémy mi pomohla myšlenka, že při rockovém koncertu bavím lidi a dělám show. A že je stejně bavím i ve vážné hudbě. Kdybych nezpívala rockovou hudbu, nikdy v životě bych nezazpívala v opeře ani jednu árii,“ tvrdí sopranistka.

„Ať je to v popu, rocku, jazzu, či jakékoli hudbě, pro mě je jen špatná a dobrá muzika. A já mám ráda hudbu, která mě nabíjí pozitivní energií,“ uzavírá Eva Urbanová v Blízkých setkáních.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související