Němci spustí celoplošnou digitální stanici s prázdninovým konceptem, v pondělí odstartuje Aida Radio

30. září 2021

Majitelé digitálních přijímačů DAB+ v dosahu německé celoplošné sítě Antenne Deutschland si budou moci od pondělí 4. října naladit novou tematickou stanici Aida Radio. Věnována bude všem, kteří se chtějí dostat do dobré nálady, případně si ji udržet. Na trhu má jít o zcela ojedinělý mediální koncept.

Kombinace hudby, která posluchače nevyvede z míry, a příjemné mluvené slovo. To má být recept nové celoplošné rozhlasové stanice, jež bude v sousedním Německu dostupná pozemní cestou výhradně na platformě DAB+. Aida Radio má posluchačům navodit pocit volného času, relaxace a dovolených a naopak ho nestresovat. Významnou roli proto bude hrát ve vysílání i předpověď počasí „na cesty“. 

Co se týká mluveného slova, posluchači si ho naladí jak ve všedních dnech, tak i o víkendech. Chybět nebudou rozhovory s členy posádky a kapitány lodí, tematické zpravodajství ani cestovatelské zajímavosti z celého světa.

„Ať už vaříte nebo jíte společně s rodinou, jste v práci nebo v autě, Aida Radio přinese dobrou náladu, dobré zprávy a pocit prázdnin, i když zrovna nejsou,“ vysvětluje smysl projektu Alexander Ewig, senior viceprezident Aida pro marketing a prodej.

Claudia Dingesová, programová ředitelka společnosti Antenne Deutschland, která celoplošnou síť provozuje, je přesvědčena o tom, že nová stanice nejen obohatí programovou nabídku DAB+ originálním konceptem, ale zároveň vyjde vstříc posluchačům, kteří potřebují zrelaxovat v uspěchané době.

autor: lukpo
Spustit audio

Související