Netušil jsem, že je tak slavný, říká o Jiřím Menzelovi rakouská hvězda filmu Tlumočník

26. duben 2017

Oscarový režisér Jiří Menzel opět natáčí. Tentokrát ale nestojí za kamerou, ale před ní. Ve filmu Martina Šulíka Tlumočník ztvárňuje jednu z hlavních rolí. A neřekne v ní ani slovo česky.

Film Tlumočník, který se právě točí na Slovensku, představuje dva zcela odlišné muže, které svede dohromady minulost. Jeden chce vědět, co všechno jeho otec za války spáchal, druhý pátrá po tom, jak jeho otec vlastně zemřel.

Film Tlumočník získal za rok 2018 celkem 4 nominace na Českého lva. Podívejte se na kategorie, ve kterých o ceny bojuje. O vítězích se rozhodne 23. března 2019.

„Ve filmu hraju člověka, který umí perfektně německy a slovensky. A já ani jednou z těch řečí nemluvím,” přiznává Jiří Menzel.

Billboardy s Menzelovým obličejem

Postavu druhého muže ztvárňuje rakouský herec Peter Simonischek, který v poslední době sklízel celosvětový úspěch s filmem Toni Erdmann. S Menzelem si prý na place vyhovují, Simonischeka ale upřímně pekvapilo, jak je jeho kolega na Slovensku oblíbený.

03629232.jpeg

„Věděl jsem, kdo je Jiří Menzel, ale netušil jsem, že je tady tak slavný. Na dálnicích dokonce potkáváme billboardy, na kterých je jeho obličej,” říká.

Film Tlumočník se natáčí po celém Slovensku. Právě tam podle scénáře oba muži putují, aby odhalili minulost. Jak se jim to podaří, budou moct čeští diváci posoudit už příští rok.

autoři: als , pan
Spustit audio