Neuznaný Chytilův gól, pak marné nahánění Jablonce. Sigma v úvodním zápase jarní části prohrála

Vstup do jarní části ligy fotbalistům Olomouce nevyšel. Sigma prohrála v Jablonci 0:1.

V prvním poločase se sice Sigma radovala z branky Mojmíra Chytila, tua ale nakonec na základě přezkumu na videu rozhodčí kvůli ofsajdu uznat nemohli. Jablonec se pak krátce po přestávce dostal do vedení, které až do závěrečného hvizdu nepustil.

„V prvním poločase měly oba týmy po dvou šancích, tam se to mohlo naklonit na obě strany. Před druhým poločasem jsme na hráče apelovali, že Jablonec vstoupí po přestávce do zápasu daleko aktivněji, ale nedokázali jsme na to zareagovat. V prvních sedmi minutách druhého poločasu se to rozhodlo,“ hodnotil zápas Václav Jílek, trenér olomouckých fotbalistů.

Spokojený samozřejmě nemohl být ani záložník Radim Breite. Nebyli jsme lepší, ale ani si nemyslím, že bychom byli horší. Rozhodla jedna situace. Přijde mi, že je to furt dokola. Vždycky udělá chybu někdo jiný. Tentokrát jsem u toho byl já, na hráče jsem běžel blbě. Pak už jsme na to nedokázali odpovědět,“ ohlížel se za úvodním zápasem jara zkušený fotbalista.

Ve středu Sigma v rámci čtvrtfinále MOL Cupu doma přivítá Slovácko, příští neděli pak hostí v ligovém utkání Mladou Boleslav.

autoři: Pavel Petr , dja
Spustit audio