Nezmaři, kmotři festivalu Okolo Třeboně, psali historii této hudební akce s jedinečnou atmosférou

Na louce u Zlaté stoky se koná už jednatřicátý ročník významného hudebního festivalu Okolo Třeboně. A ani letos nemůže v programu chybět jihočeská folková legenda jménem Nezmaři.

Kapela od začátku v raných devadesátých letech svým dílem psala historii této hudební akce s jedinečnou atmosférou provázející začátek letních prázdnin na přelomu června a července. Však také právem náleží Nezmarům důstojná pozice kmotrů festivalu Okolo Třeboně.

My vám tentokrát v Koncertních ozvěnách přiblížíme jeden z mnoha koncertů, které Pavel Zajíc, Šárka Benetková, Tonda Hlaváč a Pavel Jim Drengubák, obstarávající i průvodní slovo, na třeboňském zámeckém nádvoří absolvovali.

Tento zvukový záznam má zvláštní kouzlo i v tom, že to, co tehdy v roce 2007 bylo nové, tedy album Kdo si zpívá, má do ráje blíž, z něhož zaznějí po sobě dvě písničky, má už za sebou patnáct let.

K tomu vybereme populární svatební klasiku Bodláky ve vlasech a převzaté písničky Růže (s textem Pavlíny Jíšové) a Řeka (s českými slovy Luboše Hrdličky), které patří už dlouhá léta k pilířům repertoáru Nezmarů. Naživo jim pak bude patřit nedělní hlavní večerní koncert na festivalu Okolo Třeboně.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související