Normalizujeme se, hlásí do jubilejní 20. sezony pražské Divadlo D21

11. září 2023

Divadlo D21, nezávislá divadelní scéna a autorské divadlo sídlící na pražských Vinohradech, slaví 20. sezonu, která má podtitul Normalizujeme se. První akcí sezony je čtvrteční otvírání sezony na divadelním dvoře.

Chtěli jsme a chceme zkoumat proces normalizace obecně, jako třeba rozkládání toho slovíčka – co je to norma, normální, nenormální, proč by se člověk měl snažit být normální, co to obnáší a jestli to někdy nemůže být třeba i na škodu, říká k názvu sezony dramaturgyně Kristýna Čepková.

Jsme zvyklí klasiku posouvat. Nikdy neděláme úplně tradiční činohru.

Z inscenace Emil čili O Háchovi

Na novou sezonu jsou naplánované tři premiéry. Jako první bude v říjnu premiéra inscenace Mein Gott! režiséra Jiřího Ondry. Druhá premiréra by se měla uskutečnit v polovině dubna 2024 a půjde o poloautorskou inscenaci Šimona Spišáka – variaci na Moliérova Tartuffa s názvem Tartuffláž. Poslední pak bude Havlova aktovka Vernisáž. Krom toho se diváci mohou těšit i na minimálně dva premiérové večery projektu Komu zvoní Hana.

Dál zůstávají na repertoáru již zavedené hry – mezi jinými třeba oceňovaná inscenace Emil čili O Háchovi nebo Spalovače mrtvol. 

Zahájení sezony v divadle D21 proběhne 14. září na dvoře divadla a prvním představením bude 18. září Pěna dní. 

autoři: Tomáš Klement , nav
Spustit audio

Související