Nový moderně vybavený denní stacionář v Dobříši už slouží prvním klientům. Podobné zařízení městu chybělo

22. leden 2023 07:40

Domov s pečovatelskou službou města Dobříše otevřel nový denní stacionář pro zdravotně handicapované a seniory za téměř 10,5 mil. Kč. Zrekonstruované a moderně vybavené prostory nabízejí klientům možnost trávit čas aktivně i odpočinkem a k dispozici je pro ně také zimní zahrada s relaxační zónou.

Výstavba nového denního stacionáře v budově s Pečovatelskou službou města Dobříše na Dukelském náměstí byla zahájena v květnu loňského roku. Denní stacionář Kratochvíle zahájil svou činnost v lednu letošního roku a jeho první klienti jsou s ním nadmíru spokojeni.

Jak denní stacionář Kratochvíle funguje, upřesnila při jeho slavnostním otevření ředitelka Pečovatelské služby města Dobříše Dagmar Mášová: „Služba denního stacionáře v Dobříši je zaměřena na cílovou skupinu osob od 26 let. Jedná se o osoby se sníženou soběstačností v základních životních schopnostech a dovednostech z důvodu zdravotního postižení, věku či chronického onemocnění neinfekčního charakteru, včetně neurodegenerativních poruch, vaskulárních onemocnění či Alzheimerovy nemoci.“

Klienti se zde mohou bavit i odpočívat

Na denní místnost stacionáře navazuje přístavba s relaxační zónou, která je s venkovním prostorem spojená bezbariérovým nájezdem. Přístavba je prosklenou stěnou opticky propojena s venkovním prostorem ve vnitrobloku budovy, kde jsou záhony s květinami a strom.

Ve stacionáři je k dispozici šatna, bezbariérové WC a koupelna pro klienty, dále odpočinková místnost se třemi lůžky a bezbariérovým sociálním zařízením oddělená od hlavních prostor chodbou. Samozřejmě je zde vybudováno i zázemí pro personál (kancelář, sociální zařízení, sklad).

Jak se prvním klientům ve stacionáři líbí, uslyšíte v reportáži Karolíny Burdové

autoři: Karolína Burdová , JMys
Spustit audio