O důstojné rozloučení s mazlíčkem je čím dál větší zájem. V západních Čechách funguje jediné krematorium

16. únor 2024 13:15

Zvířecímu krematoriu v Chodově na Sokolovsku přibývá klientů. Lidé na těchto službách nešetří ani v době ekonomické krize. Každý měsíc tady zpopelní desítky zvířat.

V posledních letech začali lidé více přemýšlet o důstojném rozloučení s jejich domácími mazlíčky. I proto na několika místech v Česku začala vznikat zvířecí krematoria. Na západě republiky v současné době funguje jedno jediné – Pet Heaven v Chodově na Sokolovsku.

Zvířecí krematorium v Chodově na Sokolovsku

Lidé se tam nejčastěji loučí se psy a kočkami. Výjimkou ale není ani morče, fretka, křeček, papoušek i želva. Jejich popel si mohou odnést nejen v urně, ale například zabudované ve špercích a jiných dekoracích. Zájem o služby roste i přes ekonomickou krizi.

„Mohu říct, že za posledních 5 let co fungujeme, každý rok dochází k nějakému drobné mu nárůstu. Je to o tom, že o nás lidé víc ví, a nad smrtí zvířecího přítele přemýšlejí dopředu,“ potvrdila Zdeňka Šlárová, spolumajitelka zvířecího krematoria v Chodově.

Pro klienty jsou k dispozici nonstop. Ti mohou se svým zvířecím přítelem přijet sami nebo mají možnost využít svozové služby.

Spustit audio