O univerzitu třetího věku je v Táboře mimořádný zájem. Seniory zajímají třeba ranní anglické řečičky

12. říjen 2023 08:48

English Morning Talks neboli ranní anglické řečičky. Tak se jmenuje konverzační kurz, který pro seniory pořádá městská knihovna v Táboře. Je určený pokročilejším příznivcům anglického jazyka, kteří si chtějí osvěžit a zdokonalit své jazykové dovednosti.

Lektor angličtiny Otakar Studnička představuje v úvodu hodiny konverzační téma, kterým je cestování a dovolená. Studentka Marcela v angličtině vypráví zážitky z cesty po východním pobřeží Spojených států amerických, její spolužák Pavel vzpomíná na letošní dovolenou na Krétě.

Pan Pavel na kurzu oceňuje, že je určen pro jeho vrstevníky a že je zaměřen hlavně na konverzaci. „Když jedete někam do zahraničí, tak třeba už v letadle jsou cizojazyčné posádky, které s vámi komunikují anglicky. To samé potom na letišti, v ubytování, restauraci a tak dále, potřebujete se domluvit,“ říká.

Lektor na každou hodinu vybírá jedno konkrétní téma, o kterém se se studenty baví. „Na lekcích se trochu vracíme i ke gramatice. Když je potřeba něco vysvětlit, vysvětlíme,“ dodává.

Ivu Horatlíkovu z táborské knihovny těší, že se nabídka kurzů univerzity třetího věku setkává u veřejnosti s mimořádným ohlasem. „Kromě ranních anglických řečiček nabízíme i další programy pro seniory, třeba mozkovou posilovnu. Musím s velkou radostí říct, že kapacita všech kurzů je zaplněná. Pro další zájemce ještě pořádáme zajímavé přednášky, i ty se těší poměrně velkému zájmu,“ uvádí.

Další informace zájemci najdou na webových stránkách táborské městské knihovny.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související