Obnoví se noční zákaz vjezdu do centra města? Praha 1 na něm trvá, na jeho parametrech se dohodne s magistrátem

13. prosinec 2023 12:48

Praha 1 chce znovu zavést noční zákaz vjezdu do části centra města. V noci na středu o tom rozhodli zastupitelé městské části. Praha 1 zákaz poprvé vydala před necelými třemi týdny. Úředníci magistrátu ho ale po přezkoumání zrušili.

Zastupitelé Prahy 1 se shodli, že noční zákaz vjezdu aut v části centra metropole je potřeba a městská část na něm trvá. Dopravní odbor Prahy 1 teď připraví nové opatření nočního zákazu vjezdu. Současně se na jeho parametrech má vedení městské části dohodnout s magistrátem.

Čtěte také

„Ta komunikace musí probíhat a musí být nalezena shoda. Když magistrát bude mít nějaké podmínky, tak je musíme samozřejmě splnit,“ říká radní Prahy 1 Vojtěch Ryvola z ANO. Tvrdí, že nečekal, že Praha 1 s původním zákazem narazí.

Společné jednání požaduje i primátor Bohuslav Svoboda z ODS. Ten nechal prvotní zákaz vjezdu Prahy 1 koncem listopadu přezkoumat příslušným magistrátním odborem, který ho později zrušil mimo jiné pro nedostatečné odůvodnění.

Praha 1 chce omezit vjezd autům hlavně kvůli hluku v centru města mezi Revoluční a Pařížskou ulicí. V oblasti je řada nočních podniků a objevily se případy, kdy tam například turisté v noci vjeli auty a hlasitou hudbou a hlukem motorů rušili místní.

Vedení městské části proto koncem listopadu nechalo nainstalovat značky zakazující vjezd do oblasti mezi 22. a 6. hodinou.

autoři: Jakub Vik , Pavel Lochař
Spustit audio

Související