Od nového roku bude platit, že Digitální rádio = DAB+

30. prosinec 2022

V roce 2023 se web Digitální rádio zaměří výhradně na vysílání DAB+, které má ostatně ve svém názvu. „Technická a mediální témata, která s touto technologií přímo nesouvisí, přenechá web našim úspěšným pořadům a podcastům,“ přibližuje změnu Jiří Malina, ředitel Marketingu a digitálních služeb Českého rozhlasu.

Vážené čtenářky a čtenáři webu Digitální rádio. Moc si vážíme vaší dlouholeté přízně, během které jsme vám přinášeli zajímavosti a aktuality nejen ze světa rozhlasového a televizního digitálního vysílání. Hlavním cílem Digitálního rádia byla propagace a osvěta DAB+ a postupem času se obsahová nabídka rozšiřovala o další témata.

Po několika letech provozu jsme se rozhodli, že témata, která přímo nesouvisí s technologií DAB+, přenecháme úspěšným pořadům a podcastům Českého rozhlasu. Web Digitální rádio během následujících měsíců projde několika změnami. Nově se obsahově bude zaměřovat výhradněn jen na digitální vysílání DAB+ a postupem času se tako i vizuálně promění.

Web se rozšíří o další důležité informace, které lidem pomohou poznat svět digitálního vysílání. Jeho ambicí zůstává být dobrým průvodcem fanouškům i začátečníkům této zásadní distribuce.

Český rozhlas má několik pořadů a podcastů, které se věnují moderním technologiím a zajímavostem z prostředí digitálního světa, takže čtenáři webu Digitálního rádia mohou dál objevovat spoustu nových témat – a především tato témata poslouchat, ať už přímo z vysílání, nebo prostřednictvím audia ondemand na webu či v mobilní aplikaci mujRozhlas.

Pořady, podcasty a články, které se týkají vědy, nových médií a technologií

Věda a technika na zpravodajském webu iROZHLAS:
iRozhlas.cz/veda-technologie

Vědecko-technologický magazín Experiment:
mujRozhlas.cz/Magazin-Experiment

Magazín ze světa nových médií Online Plus:
mujRozhlas.cz/Online-Plus

Rozhlasová klasika – pořad Meteor:
mujRozhlas.cz/Meteor

Dále také vylepšujeme a rozšiřujeme sekci Věda a technologie na zpravodajském webu iROZHLAS a vědecká redakce pod vedením Michala Pařízka připravuje pro rok 2023 nové zajímavosti.

Nakonec bych chtěl poděkovat Lukáši Polákovi, který pro vás Digitální rádio obsahově rozvíjel a jako jeden z největších odborníků bude pro něj dál téma DAB+ připravovat.

Za Český rozhlas a digitální služby
Jiří Malina, ředitel Marketingu a digitálních služeb Českého rozhlasu

autor: Jiří Malina
Spustit audio

Související