Od Nového roku nový pořad Kulaté noty

17. prosinec 2008

V celoročním, 52. dílném seriálu, bude Český rozhlas 2 - Praha každou neděli připomínat, samozřejmě za vydatného hudebního doprovodu, významná "kulatá jubilea" oslavenců z domácí scény široce pojaté populární hudby.

Jako první se dostane ke slovu Orchestr Karla Vlacha, který oslaví v roce 2009 (bezmála) neuvěřitelné 70. narozeniny. V celkém osmi 55 minutových pořadech budou na spolupráci s tímto orchestrem a na osobnost jeho legendárního dirigenta, vzpomínat mimo jiné současný kapelník a trumpetista Vlachova orchestru Dalibor Kapras, Yvetta Simonová, Richard Adam, Josef Zíma, Pavlína Filipovská, Karel Štědrý, Eva Pilarová, Karel Gott a Jitka Zelenková. Premiérové vydání Kulatých not se objeví v rozhlasovém éteru 4. ledna 2009 krátce po poledni.
V dalších dílech pak Kulaté noty, samozřejmě opět za účasti oslavenců a reprezentativních studiových hostů, oslaví mj. 50 let Divadla Semafor, půl století existence Traditional Jazz Studia Pavla Smetáčka, sedmdesátiny Evy Pilarové, Nadi Urbánkové a Karla Gotta. Magické 90. narozeniny krále lidovky Standy Procházky, šedesátiny Jiřího Korna či 40 let existence československé skupiny Elán.
Seriálem Kulaté noty nás bude provázet autor pořadu Miloš Skalka v režii Martina Jonáka.

autor: Martin Jonák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka