Od vtipné lovestory k vypelichanému moralizování. Za finále Miluju tě, Pucinko Mádl zaslouží kartáč

8. květen 2020

„A je po nich!“ lamentují moderátoři nad špatnou zprávou z hudebního světa, která tentokrát zasáhla Tondovu oblíbenou twerkovací kapelu. Čelisti osudu do svých spárů lapily jednoho ze zakladatelů Kraftwerk Floriana Schneidera, který už sice nějakou dobu členem nebyl, ale „jako by byl, a už zase není“, jak didakticky nastínil Aleš. Ani nekrologické okénko jej nedonutilo krotit laškovný tón, poněvadž se mu do studia po dvou měsících navrátil věrný druh Vítek Schmarc.

Právě Vítek na sebe po dlouhé absenci potřeboval strhnout pozornost, proto hned na úvod šokoval doznáním, že neviděl jedinou z epizod seriálu Black Mirror. Dalo by se říct, že jej tedy nikterak netrápí rozhodnutí tvůrce Charlieho Brookera nenatočit žádné další pokračování. Jeho sci-fi scénáře už ostatně začínají pronikat do reality, tak proč se trýznit ještě víc, než je nezbytně nutné. Charlie je buď soudný muž, nebo mu „prostě došly nápady“, shrnuje škodolibě Ivanka.

Čtěte také

Pokud je však na světě člověk, který má v rukávech podnikatelského sáčka inspirace na rozdávání a zároveň by sám vydal na pěkných pár epizod jakéhokoli seriálu, pak je to jistě žijící legenda s odzbrojujícím úsměvem masového vraha Tommy Wiseau. Mistr nechtěného humoru se zapletl do soudní tahanice o peníze, která se Tondovi vysvětluje stejně složitě, jako by dostal za úkol popsat děj kultovního dílka The Room. Tragičtější než soudní spory je však fakt, že se na člověka Tommyho formátu zapomnělo při debatách o natáčení prvního filmu ve vesmíru. Elon Musk zkrátka neví, co je dobré, a zřejmě aby kompenzoval své komplexy, obrátil se s hvězdným plánem raději na vyšší, ale vzrůstově poněkud nižší bytost Toma Cruise. Snad si takto zanedbatelných objektů černé díry nevšimnou a kluci to spolu na vesmírné stanici pěkně roztočí!

Zato Češi, ti zůstávají hodně při zemi – a to je vlastně nakonec dobře. Důkazem budiž krátkometrážní minisérie Jiřího Mádla pro MALL.TV, která sice lehce odpudivým názvem Miluju tě, Pucinko slibuje průšvih, ale opak je víceméně pravdou. „Se dvěma kartáčky, ústní vodou a pár věcmi z domácnosti natočil z větší části vtipnej rip-off romantických story. Ona odejde, on ji stále miluje, promění se mu život. Hraje si to s těma klišé, ale trošku je přetransformovává do kartáčkový řeči, což umí bejt hravý,“ shrnuje Tonda úspornou koronavirovou romanci plnou povedených vizuálních gagů.

Jirka sice s Demolition Manem (jehož sequel je na spadnutí) v počtu mušlí na jednu koupelnu soupeřit nemůže, i přesto se mu podařilo podmanit si svou invencí Ivančino zahořklé srdce. Tedy jen do okamžiku, než zhlédla závěrečnou epizodu, která je ostatně nepříjemnou osinou v dásni i zbytku moderátorů. „Bohužel, poslední díl servíruje hodně edukativní realness v jalové podobě,“ žaluje neúprosně Aleš. „Jirka Mádl to v sobě trochu má, ten Přemluv bábu patos, že najednou tam musí dostat hlubší poselství, který seriálu fakt nechybí,“ přizvukuje Vítek. „Banální. Strašně špatně podaný, školometsky, polopaticky, vtipy drhnou,“ chrlí Tonda. „Tomáš Klus!“ vstupuje ještě do bouře negativismu Ivana a kruh se uzavírá.

Poslední část lovestory Miluju tě, Pucinko doporučujeme vynechat, ale poslech Čelistí rozhodně ne. Nechá si Aleš po vzoru Špatného vychování udělat lifting obličeje za rozhlasové peníze a stane se z něj konečně drag queen se vším všudy? Pusťte si celý díl!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Antonín Tesař , Ivana Veselková , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.