Odborná konference Den zdravého mozku a paměti se letos zaměří na řeč

19. listopad 2021, aktualizováno

Den zdravého mozku a paměti – mozek, paměť a řeč – to je název akce, která se koná 29. listopadu v Krajské knihovně Karlovy Vary. Cílem je seznámit širokou veřejnost s tématy z oblasti mozku a paměti. Letošním nosným tématem bude řeč.

Jak funguje mozek z hlediska řeči? Kde se v mozku nacházejí řečová centra? Jaké jsou poruchy řeči, jak o svou řeč pečovat a jak ji zachránit v případě mozkové mrtvice? Nejen tomu se bude věnovat konference skutečných odborníků na daná témata.

Hlavním pořadatelem je spolek Biblio Karlovy Vary, který akci připravuje ve spolupráci s krajskou knihovnou. Záštitu nad ní převzal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. O podobné akce je tradičně velký zájem.

Konference se může zúčastnit jak odborná, tak laická veřejnost, proběhne ale online, informovala 23. listopadu projektová manažerka Michaela Kožíšková z krajské knihovny: „Přihlášení účastníci obdrží před konferencí e-mailem odkaz, jehož prostřednictvím se budou moci připojit k online vysílání a vše sledovat z pohodlí domova či svého zaměstnání. Zájemci se musí na akci přihlásit na webu konference, akce je zdarma.“

Více k akci prozradil v rozhovoru za organizační tým trenér paměti Aleš Procházka. Poslechněte si!

Spustit audio