Oděvní firma v Jeseníku přivítala prezidenta chlebem, solí a flanelovými košilemi

31. říjen 2023 10:20

Chlebem, solí a flanelovými košilemi v úterý ráno přivítali majitelé a zaměstnanci jesenické společnosti Woox prezidenta Petra Pavla a jeho manželku Evu.

Prezident v úterý končí dvoudenní návštěvu Olomouckého kraje. Výrobce flanelových košil navštívil i proto, že právě taková košile se stala v době prezidentské kampaně jedním ze symbolů Pavlovy kandidatury na funkci hlavu státu. Pavel flanelové košile v době předvolební kampaně často nosil.

Spolumajitel firmy Petr Vaculík prezidentovi vylíčil, že v důsledku jeho záliby ve flanelových košilích firmě prudce vzrostla poptávka. Na konci ledna, krátce poté, co Pavel předal slovenské prezidentce Zuzaně Čaputové flanelovou košili z produkce firmy Woox, pod náporem zákazníků přestal fungovat firemní e-shop. V životě by mě nenapadlo, že z jedné z mých nejoblíbenějších košil z dětství nakonec uděláme takový hit,“ poznamenal k tomu prezident.

Video z příjezdu prezidenta Petra Pavla do textilní jesenické firmy Woox naleznete ZDE.

Pavel kromě návštěvy ve Wooxu zavítá do základní školy ve Vápenné, absolvuje oběd se starosty Jesenicka a Šumperska a navštíví Ruční papírnu ve Velkých Losinách na Šumpersku. Pracovní cestu prezident zakončil debatou s příslušníky velitelství pozemních sil v Olomouci.

V životě by mě nenapadlo, že z jedné z mých nejoblíbenějších košil z dětství nakonec uděláme takový hit.
Prezident Petr Pavel

V pondělí prezident absolvoval debatu se studenty a obyvateli Javorníku na Jesenicku i jednání na krajském úřadě. Prezident zmínil, že je zásadní problém, že na rozdíl od tří takzvaně strukturálně postižených krajů - Karlovarského, Moravskoslezského a Ústeckého - se například na Olomoucký nevztahuje žádný fond.

Zmíněné tři regiony mohou čerpat peníze z dotačního programu Spravedlivá transformace. Návštěvu kraje si prezident v pondělí zpestřil výšlapem k samoobslužnému Lesnímu baru u Lipové-lázní na Jesenicku.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Zdroj: ČTK

Spustit audio

Související