Olomoucké univerzitní vydavatelství je druhé nejproduktivnější v republice

Po maturitě na gymnáziu vystudovala Hana Dziková obor numerická matematika na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Poté pracovala v ústavech výpočetní techniky stavebních firem, aby se v roce 1992 na univerzitu opět vrátila, a to v roli správce počítačové sítě Pedagogické fakulty UP.

Od roku 1997 stojí v čele Vydavatelství Univerzity Palackého v Olomouci. S rozvojem nových technologií se postupně tvář a produkce vydavatelství měnila, v loňském roce se zařadilo na druhé místo mezi nakladatelstvími v České republice co do počtu vydaných knižních titulů. Těch ročně vydá kolem pěti set.

Už dávno není úkolem univerzitního vydavatelství produkovat studijní texty (skripta) pro studenty, rozsah je daleko širší. V řadě edic vychází i výpravné publikace z oblasti výtvarného umění, hudby, historie, reedice zajímavých textů, v edici Paměť univerzity pak životní vzpomínky pedagogů a vědeckých pracovníků. Publikace z produkce vydavatelství najdete nejen ve specializované prodejně, ale i v e-shopu, a to i knihy v elektronické podobě.

autor: av
Spustit audio