Olomouckým hokejistům skončila sezona, Liberec dokonal obrat v sérii. Zklamání, hlesl kapitán Mory

13. březen 2024 10:40

Olomouckým hokejistům skončila sezona. V rozhodujícím pátém zápase předkola extraligového play-off prohráli v Liberci 1:4. Severočeši tak otočili sérii ze stavu 0:2 na 3:2.

Že série nebyla vůbec jednoduchá, potvrdil i střelec jedné z branek Bílých Tygrů Tomáš Filippi. „Já jsem tyto otázky a spekulace krotil už od začátku. Olomouc ukázala, jaký má mančaft. Když se podíváte na jejich soupisku, tak to je jeden zkušený hráč vedle druhého, který už v těchto zápasů zažili dost. Já jsem rád, že se nám to povedlo. Nebylo to jednoduché,“ uvedl nejproduktivnější hráč základní části.

Olomoučtí přitom sérii dobře rozehráli a vedli 2:0 na zápasy. Jenže ani to nestačilo. „Teď panuje velké zklamání. Představovali jsme si to trošku jinak. Doma jsme měli zvládnout alespoň jeden zápas ze dvou. Hlavně ten první, když jsme po dvou třetinách vedli a prohráli si to při vlastní přesilovce při obdrženém gólu. Po zápasech v Liberci byla psychická výhoda na naší straně a hodili jsme ji soupeři na talíři,“ doplnil olomoucký kapitán Jiří Ondrušek.

Nemyslím si, že bychom to odevzdali, to určitě ne. Ale kousíček nám k tomu chyběl.
Jan Tomajko, trenér HC Olomouc

Na jeho slova navázal trenér Jan Tomajko. „Jsme zklamaní, to je jasná věc. Měli jsme tři možnost, ale ani jednu jsme nevyužili. Je to pro hráče dobrá zkušenost do budoucna. Nemyslím si, že bychom to odevzdali, to určitě ne. Ale kousíček nám k tomu chyběl,“ uvedl Tomajko.

Zatímco olomouckým hokejistům sezóna skončila, Bílí Tygři už v pátek rozehrají čtvrtfinále play-off Tipsport extraligy na ledě Sparty.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Pavel Petr
Spustit audio