Olomoučtí fotbalisté se vyhřívají na třetím místě. Proti Liberci vyšel Sigmě i menší risk s Pokorným

28. srpen 2023 10:08

Standardní situace rozhodly o zisku tří ligových bodů v utkání Sigmy Olomouc. Slovan Liberec porazila 2:0. V druhé půli se trefili Lukáš Juliš z penalty a Jakub Pokorný po rohovém kopu.

Pokorný až do čtvrtka netrénoval s týmem kvůli zraněnému stehennímu svalu a kromě toho nastupuje s obličejovou maskou kvůli zlomenině nosu.

„Celý týden jsem pohybově nic nedělal, nemohl jsem běhat. Chodil jsem jen do posilovny. S trenéry jsme si řekli, že to bude trochu risk, aby se to neobnovilo nebo ještě nezhoršilo. Naštěstí to vydrželo a dopadlo to dobře,“ řekl po utkání Jakub Pokorný.

V sobotu absolvoval první trénink, šel do zápasu a zvládl to.
Václav Jílek, kouč Sigmy, o zdravotní stránce Jakuba Pokorného

O jeho startu rozhodl podle trenéra Václava Jílka až zdravotnický tým klubu. „V pátek přišla informace, že se snížila nebezpečnost obnovení zranění. V sobotu absolvoval první trénink, šel do zápasu a zvládl to,“ těšilo kouče.

Jakub Pokorný teď po zdravotní stránce nezažívá jednoduché období. Vedle zraněného stehenního svalu ho také trápil nedávno zlomený nos.

Jak je složité hrát s ochrannou maskou? Nejen to si poslechněte v kompletní pozápasové reportáži ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio