Olomoučtí hokejisté v Mladé Boleslavi zlomili šňůru proher. Brutálně ubojované, oddechoval Konrád

29. leden 2022

Po čtyřech porážkách hokejisté Olomouce v extralize konečně zvítězili, na ledě Mladé Boleslavi vyhráli těsně 3:2. Základy výhry položili Hanáci už v první části. 

„Byl to pro nás hodně těžký zápas, nebyli jsme úplně v pohodě. Tentokrát jsme začali dobře, vedli jsme 2:0, což se podepsalo na bojovnosti, která byla znát ve třetí třetině, když nás Boleslav zmáčkla. Měli velký tlak a my jsme hráli hodně oslabení, čímž jsme je dostali do hry. Ale kluci to vybojovali,“ těšilo trenéra Mory Jana Tomajka.

Velkou zásluhu na vítězství měl gólman Branislav Konrád, který zneškodnil 30 střel Středočechů. „Bylo to hodně těžké,“ oddechoval mezi novináři. „Hraje se proti nim vždycky těžko, výborně bruslí. První třetinu jsme hráli výborně, až jsem byl překvapený. Od poloviny zápasu se to už na mě ale valilo a třetí třetina byla brutálně ubojovaná,“ komentoval průběh hry.

„V některých momentech bylo vidět, že si nevěříme. Ale jsou to tři body.“
Brankář HC Olomouc Branislav Konrád

Na hře Hanáků se projevovala nervozita. Aby ne, když předchozí čtyři duely prohráli a výhru už nutně potřebovali. V některých momentech bylo vidět, že si nevěříme. Nedařilo se nám tak, jak bychom chtěli. Někdy tam byl zbytečně vyhozený puk, i když jsme ho mohli podržet. Ale jsou to tři body,“ pochvaloval si Konrád, který za nedlouho zamíří se slovenskou reprezentací na olympijské hry v Pekingu. 

autoři: Pavel Petr , dja
Spustit audio