Olomoučtí hokejisté v pondělní dohrávce prohráli na ledě Liberce a jsou dál bez venkovní výhry

17. říjen 2023 07:44

V hokejové extralize dál pokračují dvě série. Liberec zůstává na domácím ledě neporažený. Olomouc naopak dál čeká na venkovní vítězství. V 11. kole nejvyšší soutěže Hanáci podlehli pod Ještědem domácím Bílým Tygrům 1:4. V utkání tří rozdílných třetin.

„V první třetině jsme se do toho nemohli dostat. Liberec nás zatlačil, vytvořil si šance. Ve druhé jsme se určitě zlepšili. Měli jsme lepší pohyb, vyhrávali jsme souboje. Řekl bych, že jsme to měli i ve třetí, akorát za stavu 1:1 si prostě nemůžeme dovolit, aby Liberec měl přečíslení. A v tom si myslím, že byla ta chyba,“ vrátil se k zápasu olomoucký trenér Jan Tomajko.

Jediný gól hostujícího týmu vstřelil na začátku prostřední dvacetiminutovky Jan Bambula. Dvaadvacetiletý útočník by ale svou trefu rád vyměnil na bodový zisk z libereckého ledu. „Jsem rád, že mi tam spadlo, ale radši bych bral ty tři body. Bohužel nám to teďka nějak nejde. Potřebujeme se odrazit, tak doufám, že nám to příští zápas vyjde. Hrajeme doma, tam to umíme,“ řekl Bambula.

Doma to každopádně umí liberečtí hokejisté. Zatím před svými fanoušky neprohráli.

Jak utkání hodnotili domácí aktéři? Poslechněte si ve výše přiloženém audiu.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

autor: Pavel Petr
Spustit audio