Ostrava je na hokejový světový šampionát v roce 2024 připravená, hledají se dobrovolníci

31. říjen 2023 15:03

Ostrava a místní hokejová hala je na květnový světový šampionát připravená. Jak při inspekční cestě podotkl viceprezident Mezinárodní hokejové federace a bývalý vynikající brankář Petr Bříza.

Navíc Praha a Ostrava při předchozím šampionátu v roce 2015 stanovili dosavadní divácký rekord, jak připomíná Bříza. „Dodnes je to nejúspěšnější mistrovství v historii – 741.690 diváků. Budeme se snažit, abychom se tomu přiblížili. Není to úplně jednoduché, protože bychom ty arény museli mít vyprodané. Ale budeme dělat vše, abychom přitáhli fanoušky,“ dodává.

Šance pro seniory

Organizační tým mistrovství světa v hokeji 2024, které se příští rok v květnu uskuteční v Ostravě a Praze, hledá dobrovolníky. Celkem jich potřebuje tisíc. V Ostravě jich bude pracovat 400, zbývající v Praze. K obsazení je řada pozic. Některé se vztahují k servisu pro návštěvníky. Jiné budou řešit servis pro haly. Někteří se tak podle pořadatelé budou moci dostat až k ledu, popřípadě do blízkosti hráčů.

Zájemci se mohou hlásit prostřednictví e-mailu volunteers@2024.iihfworlds.com. Do textu mají uvést jméno a místo, kde by chtěli pomáhat. Pořadatelé ocení i informaci o tom, zda mezi dobrovolníky patřili i v roce 2015, kdy se hokejové mistrovství v Česku konalo naposledy.

Věk je limitovaný od 17 let. Pořadatelé uvítají i seniory. „Zatím nemáme přesně specifikovaná místa, kde budou dobrovolníci působit. Ale předpokládáme, že to opět budou pozice spojené s organizací programu, s koordinací diváků, s hokejovými týmy, dopravou, akreditacemi, press centrem, ticketingem, produkcí,“ uvedli pořadatelé na webu.

autoři: David Procházka , tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související