Otevřít se a řešit věci, které byly dlouho skryté. S Partou vynikajících lidí o nové desce Je krásný

10. červenec 2023

Domácí formaci Parta vynikajících lidí tvoří Zdeněk, Štěpán, Terka, Jirka, Martin a Jakub. Šestice letos v dubnu vydala druhou řadovou desku Je krásný pod labelem Divnosti. „Psal jsem to v době, kdy jsem se snažil zlepšit si současné žití. Cesta byla víc se otevřít a řešit věci, které byly dlouho zavřené. Což jsem začal řešit terapeuticky. Zároveň to prošlo i do těch textů. Trochu jsem se toho děsil. Mám ale ten podpůrný kroužek Parta vynikajících lidí,“ říká Zdeněk.

Lišila se práce na druhém albu od podoby vzniku debutu? „Kromě Tomáše Tkáče jsme si tentokrát přizvali i Tomáše Havlena, který nám to pomohl skvěle zprodukovat. Oba Tomášové se doplňovali. Jeden přinesl zvuk z prvního alba a druhý to posunul ještě o kus dál. Myslím, že je to důležitý moment nové desky – práce těchto dvou skvělých producentů, vysvětluje Jakub.

Texty na aktuální album skládal Zdeněk tentokrát sám. „V rámci textů na novou desku jsem cítil, že to má nějaké jednotící pojítko. Přišlo mi důležité v tom mít koncept. Aby to bylo co nejvíc rovné a soustředěné, vysvětluje.

Připravují členové kapely nové skladby? A na co se teď nejvíc těší? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session s Partou vynikajících lidí.

Hudební tip

„Já bych za sebe doporučil novou desku Fountain Baby od americké hudebnice Amaarae. Je to vostrý a je to zároveň hrozně současný a zvukově experimentální,“ říká frontman Zdeněk Lichnovský.

Bubeník Martin Nouza se rozhodl sáhnout mezi lokální jména: „Doporučil bych mého oblíbeného rappera Ankiho a jeho EPčko EU PASSPORT KARAOKE,“ říká a následně z něj vypichuje track My Hood.

Co doporučují k poslechu členové Party vynikajících lidí? Poslechněte si celý hudební tip.

Parta vynikajících lidí

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.