Pardubice hledají místo pro třetí ledovou plochu, ve hře jsou dvě lokality

27. květen 2021 10:20

Město Pardubice hledá vhodné místo stavbu třetí zastřešené ledové plochy. Stát by mohla vedle lanového centra, případně v areálu Hůrka, řekl zastupitel Petr Klimpl (ODS).

Dvě kluziště v multifunkční aréně jsou vytížená a jejich kapacita pro sportovce i veřejnost nestačí. V minulosti se mluvilo také o umístění třetí ledové plochy v areálu atletického stadionu na Dukle, bývalých Masarykových kasárnách, univerzitním kampusu, závodišti a místě vedle fotbalového hřiště na Slovanech.

Stavba třetí ledové plochy je součástí investičního plánu multifunkční arény, kterou chce město modernizovat. Plán připouští, že třetí plochu pro hokejisty nebo krasobruslaře město postaví jinde než u arény, s dalšími chystanými investicemi by se tam už nevešla.

Hůrka, nebo Cihelna?

„Vykrystalizovala dvě místa, která se budou dál prověřovat. U lanového centra by to vyřešilo problematiku parkování pro koupaliště. Druhou možností je areál Hůrka. Například v Masarykových kasárnách by se stavba ledové plochy neobešla bez demolic budov,“ řekl Klimpl.

Čtěte také

Kromě třetího zastřešeného kluziště se šatnami a dalším zázemím investiční plán počítá s dalšími projekty. Bufety v multifunkční aréně mají být opravené během příštího roku, nikoli letos, jak se původně plánovalo.

Plán také nastiňuje postup rekonstrukce restaurace Hattrick za 24 milionů korun. „Je tam možnost, že by ji zafinancoval hokejový klub, za to by mu bylo refundováno po nějakou dobu nájemné arény,“ řekl náměstek primátora Jan Mazuch (ODS). Klub by opravu Hattricku zaplatil pouze v případě, že dostane dotaci minimálně 70 procent z nákladů, dodal náměstek.

Z investičního plánu vypadla dostavba severní části arény, kde měla být rozcvičovna. Nakonec bude v parkovacím domě, jehož stavbu město plánuje vedle arény. Investiční dokument bude dnes schvalovat zastupitelstvo. Město se zavázalo, že ho schválí do konce června. V koalici ale nemá plán plnou podporu, dodal Mazuch.

První nezastřešená ledová plocha v Pardubicích vznikla v roce 1947. Zastřešení přibylo v roce 1960. Stadion prošel zásadnější rekonstrukcí v roce 2001, dostavěla se západní tribuna a palubová plocha pro míčové sporty, aréna také začala nabízet pronájmy haly pro koncerty. Do multifunkčního zázemí město investovalo ještě v roce 2007. První etapa stála 380 milionů korun, druhá etapa přišla na 140 milionů korun.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související