Páteční Noční linka: Naše jarní chutě
Berou vás nějaké jarní chutě, když už zima končí a tělo se hlásí třeba o čerstvé bylinky, první zelené natě a lepší chutě, které mohou naše jídla jenom vylepšit? Jaké jídlo je pro vás symbolem jara? Jsou to třeba až velikonoční speciality? Nebo odlehčená jídla, kde je hodně zeleniny a ovoce? Máte nějakou svoji jarní specialitu?
Většina z nás má jídlo a chutě na něj po celý rok. Bohužel na mnohých je to také dost vidět. Ale zpět k jídlu. I tradiční česká kuchyně nabízí různé sezónní recepty a určitě se liší kuchyně zimní a jarní, potažmo letní. Prostě naše tělo začne mít jiné chutě a tělo si také říká o to, co mu už dlouho chybělo. Jaké jsou ty vaše jarní chutě a na jaké jídlo si rádi vzpomenete a říkáte si, že byste ho měli uvařit?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.