Pěvecký sbor jihlavské nemocnice hledá další zpěváky. Měli by zpívat srdcem, noty znát nemusí

Jihlavská nemocnice má svůj pěvecký sbor. Jmenuje se Vedlejší účinky, a zpěváci se poprvé sešli loni na podzim. Už za sebou mají úspěšný vánoční koncert, a teď v nemocniční kapli zkoušejí na Velikonoce.

"Byl to nápad koordinátorky dobrovolníků," odpovídá sbormistryně Helena Kostková na otázku, kdo vymyslel sboru to zvláštní jméno. Ostatně i sama sbormistryně se ke sboru dostala díky dobrovolnické činnosti. Členkami sboru jsou zdravotní sestry, ale i laborantka nebo sanitářka. "Pevně věřím, že se přidají i lékaři, nebráním se ani venkovním," dodává.

Sbor Vedlejší účinky se schází v nemocniční kapli

Sbor zkouší v nemocniční kapli, kde se konají pravidelné mše. Repertoár Helena Kostková vybírá takový, aby uspokojil jak věřící, tak nevěřící publikum. "Určitě některé skladby od Spirituál kvintet, máme tu i Modlitbu od Vojty Dyka nebo Ó Pane můj od Věry Martinové," vyjmenovává sbormistryně.

Některé členky sboru už zpívaly v nějakém sboru nebo kapele, jiné mají prostě hudbu a zpěv rády. A to je také hlavní požadavek na případné nové členy. "Stačí, když bude umět zpívat a slyšet hudbu," říká Helena Kostková. Znalost not nutná není.  

Spustit audio

Související