Pevná vůle, tréninkový dril i samostudium. Poslechněte si medailon Ester Ledecké

Všichni si Ester Ledecké začali výrazněji všímat až po fenomenálním výkonu na olympiádě v Pchjongčchangu. Co za velkým úspěchem stojí? Jak probíhalo samostudium blonďaté lyžařské komety? Proč si jako mladá holka myslela, že je její otec tenista? Jak zabojovala s nepříjemnými bolestmi zad? Upřednostňuje některou z disciplín? Srdcem je stále závodní obojživelnice. V reportáži Martina Charváta si poslechněte, co všechno už na závodních svazích i mimo ně zažila.

Díky rodinnému sídlu ve Špindlerově Mlýně trávila Ester Ledecká léto v Praze a zimu na horách. Lyžování a snowboarding jsou sporty, které v českých podmínkách stojí na výrazné pomoci rodin. A té se jí dostalo.

Ester se v osmnácti letech rozhodla, že pokud nebude schopná si na závodění a trénování vydělat sama, tak že toho nechá. Pustila se do toho a paradoxně si snowboardingem vydělala na lyžování. Od osmnácti let mě nestála v rámci sportu ani halíř,“ přiznává její otec Janek. 

Čtěte také

Co stojí za tím, že se česká reprezentantka sportem pořád tolik baví? Poslechněte si, co všechno česká zimní královna prozradila reportérům Radiožurnálu Sport. Další díl Příběhu sportovců je tu pro vás. Navnaďte se medailonkem na poslech celé série o knize Ester Ledecká: Zimní zázrak, která je dostupná k poslechu na sport.rozhlas a mujRozhlas.

autoři: Martin Charvát , rej
Spustit audio

Související