Písničky Svitavské dvanáctky, Babouků, Budvarky nebo Libkovanky a pozvánky na akce

29. červenec 2021

Prázdniny se o víkendu přehoupnou do druhé poloviny a pro dechové kapely pokračuje „čas žní“, tedy období, kdy mají nejvíce příležitostí k veřejnému vystupování. Pozvánky na různé akce proto opět zaplnily pořad Dechovkovinky.

V Kvítkovicích u Českých Budějovic se v sobotu 31. července bude konat hudební odpoledne se Ševětínkou. Čas vystoupení bude od 15 do 19 hodin.

Na návsi v Lažištích na Prachaticku můžete ve stejný den taktéž od 15 hodin spatřit staročeskou konopickou – lidovou hru se zpěvy, která už je málokde k vidění. Zde zahraje Kapela Václava Smolíka.

S Babouky, nejstarší jihočeskou dechovkou, se 31. července od 9.30 hodin můžete setkat na Keramických trzích v Bechyni. Odtud přejedou do Černíkova u Domažlic, aby od 15 hodin potěšili nejen místní obyvatele při letním hudebním odpoledni.

V neděli 1. srpna zavítají Babouci na tradiční anenskou pouť do Češnovic a při pouťové zábavě v místním hostinci budou hrát a zpívat od 15 do 22 hodin.

Na náměstí v Hluboké nad Vltavou vystoupí v sobotu od 17 hodin jihočeská dechovka Budvarka, která si letos připomíná 80 let od svého vzniku. Na stejném místě zahraje o den později také malá dechovka K-Club, a to od 10.30 do 12 hodin.

Pozvánky na další víkendové akce s dechovkou a písničky Svitavské dvanáctky, Babouků, Budvarky, Libkovanky, Hořovické muziky a Březovské desítky si poslechněte v pořadu Dechovkovinky.

Spustit audio

Související