Plzeň bude mít po roce opět své zástupce v extralize kolové

17. prosinec 2019 06:20

Čtvrtou příčkou na tradičním Svobodově memoriálu ve své tělocvičně v Květné ulici v Plzni zakončila sezonu kolová dvojice plzeňského Startu Ondřej Kydlíček - Josef Reindl. V tomto roce se jim podařilo vybojovat návrat do extraligy. První kolo se bude hrát 15. února na západě Čech.

„Začali jsme vítězstvím, ale další dva zápasy se nám nevyvedly. Prohráli jsme s juniorskými mistry Evropy z Německa o gól, také s Brnem, ale pak se to začalo zvedat. Postupně jsme hráli lépe,“ popsal turnaj Ondřej Kydlíček, který dohrával s ovázaným předloktím. „Letěl jsem na záda, potřeboval jsem se trochu zapřít a vrazil jsem tam loket. Není to ale nic vážného. Po celou sezónu jsme trochu bojovali s bolavými zády, ale jinak se nám zranění vyhýbala,“ řekl.

Cílem je udržet se v nejvyšší soutěži

Dvojice se celou sezónu snažila do extraligy vrátit, z tohoto hlediska mohou být spokojení. „První liga má jenom tři kola, což je těžké na psychiku, člověk nesmí zaváhat. Nám se podařilo udělat si náskok už po prvních dvou kolech a v posledním nám chybělo jen šest bodů. Uhráli jsme je a postoupili z prvního místa do extraligy. Sezóna byla úspěšná,“ pochvalil se Kydlíček. Cíl plzeňské dvojice pro extraligu je udržet se v ní a hrát zde důstojnou roli.

„Máme v týdnu dva tréninky, potřebovali bychom víc, ale nedokážeme to. Pepa je doktor, je pořád v nemocnici a já jsem taky hodně v práci, takže těch společných tréninků je málo. Doháníme to individuálně různými doplňkovými sporty,“ popisal Ondřej Kydlíček.

Start Plzeň má aktuálně 10 dospělých členů a také deset nových chlapců. „Čtyři jsou pod sedm let. Pořídili jsme malá kolečka, takže můžou trénovat i takhle malé děti. Zbytek jsou žáci a junioři. Kolová v Plzni jako sport rozhodně neupadá. Doufám, že ti kluci vydrží a že vychováme nějaké talenty,“ přeje si Ondřej Kydlíček.

autoři: Vladislav Janouškovec , iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio