Plzeň čeká mistrovství České republiky v badmintonu

30. leden 2019 15:15

Od pátku do neděle bude západočeská metropole městem badmintonu. O titul domácího šampiona bude v hale TJ Lokomotivy bojovat i český reprezentant a plzeňský hráč Jan Louda.

Titul domácího šampiona, vítězství na elitním turnaji na Ukrajině, ale na podzim i vážnou dopravní nehodu a poraněné tři obratle. To všechno přinesl loňský rok plzeňskému badmintonistovi Janu Loudovi. Teď už je ale v pořádku a soustředí se na víkendovou obhajobu domácího mistrovského titulu. A aby to bylo pro Jana Loudu ještě o něco pikantnější, bude hrát doma v Plzni před vlastními fanoušky.

Pozvánka na MČR v badmintonu 2019

„Teď už je to opět v celku dobré, samozřejmě příprava nebyla tak dlouhá, takže fyzička není úplně optimální. Hraje se ale v Plzni, přijde spousta lidí a už se těším,“ zhodnotil Jan Louda situaci. „Trénuji od začátku roku, začal jsem už před tím, ale jen techniku, teď už je to opravdu zase jen dril,“ popsal a doplnil, že dostat se do formy po nehodě nebylo snadné, ale teď už se cítí mnohem lépe.  Důležitá je podle něj hlavně dobrá atmosféra mezi fanoušky.

„Věříme, že letošní hvězdou bude stejně jako v loňském roce Jan Louda, ale bude to mít těžké, protože máme výborné hráče ve dvouhře - Adama Mendreka a Milana Ludíka. Jsou to další dva hráči, kteří budou spolu s Honzou usilovat o Olympijské hry do Tokia 2020,“ řekl ředitel turnaje Tomáš Knopp. Upozornil, že už v pátek se v hale Lokomotiva hraje první a druhé kolo všech disciplín, v sobotu program pokračuje – čtvrtfinále dopoledne a semifinále odpoledne, v neděli se pak hrají již pouze finále všech pěti disciplín. „Máme jednu zajímavost pro diváky, v sobotu mezi čtvrtfinálem a semifinálem proběhne exhibice našeho nejlepšího parabadmintonisty, jmenuje se Lukáš Šembera a je to vozíčkář, diváci si s ním také budou moci zahrát,“ pozval Knopp.

autoři: Jan Markup , Michaela Svobodová
Spustit audio