Plzeňští házenkáři se připravují na německé soupeře

18. srpen 2020 06:20

Házenkáři Plzně mají za sebou vydařený turnaj v Jičíně, teď je čekají přípravné zápasy proti soupeřům z Německa.

Tři týdny zbývají do startu házenkářské extraligy. Hráči Talent týmu Plzeňského kraje, jak zní nový oficiální název západočeského klubu, absolvovali o víkendu mezinárodní turnaj v Jičíně. Na něm si kromě remízy s domácím celkem připsali výhry nad Zubřím, polským Glogówem i slovenskou Povážskou Bystricou. Po předchozích prohrách s juniorkou Berlína a týmem West Vídeň tak měl trenér Talentu Petr Štochl konečně důvod ke spokojenosti.

„Oproti zápasům s Berlínem a s Vídní byl minimálně ve třech čtvrtinách posun velmi významný, což nás těší. Velmi významný nedostatek byl potom třeba v zápase s Jičínem, Jičín nás trápil a nedostali jsme se do výrazného vedení, spadli jsme do samostatných akcí místo toho, abychom dokázali ten tým systémově přehrát,“ zhodnotil trenér.

Intenzivní příprava

Podle trenéra měl tým všechny zápasy pod kontrolou a optimistický je i co se týká hráčů. Jeden z pivotů Šimon Macháč odešel do Maďarska. „Každý kvalitní hráč je ztrátou, ale pokud budou další dva pivoti zdraví, tak ho dokáží nahradit,“ myslí si. Dalším otazníkem je pravá spojka. „Petr Linhart zvládl turnaj v pohodě a Jan Stehlík se pomalu vrací do hry, takže do začátku sezony půjdu se dvěma pravými spojkami,“ doufá trenér.

Nyní závisí na vývoji koronaviru, zda přicestují soupeři z Německa, aby se mohly odehrát další zápasy. Tým také čeká příprava na extraligu. „Čeká nás náročný týden, ale ten příští týden už ubereme na intenzitě a přidáme na kvalitě,“ plánuje Štochl.

autoři: Vladislav Janouškovec , Michaela Svobodová | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio