Po pádu sloupu elektrického vedení u Zadní Třebaně zemřel dělník. Provoz na trati mezi Prahou a Berounem byl obnoven

13. březen 2024 14:45, aktualizováno

Při opravě sloupu elektrického vedení zemřel u Zadní Třebaně na Berounsku dělník, dva jsou zranění, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Richterová. Pád drátů rozvodné sítě vysokého napětí na trakční vedení zastavil provoz na železniční trati Praha-Beroun v úseku mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi. Provoz na trati byl obnoven v 17:00.

AKTUALIZACE: Provoz na trati Praha-Beroun mezi Zadní Třebaní a Řevnicemi byl po pádu sloupu vysokého napětí na trakční vedení obnoven v 17:00.

Neštěstí se stalo dnes po 12:00. "Z přesně nezjištěných příčin došlo k pádu sloupu na dva dělníky, kteří byli na plošině," uvedla Richterová. Jeden zemřel na místě, druhého s vážným zraněním přepravil vrtulník do pražské nemocnice. Další dělník, který nebyl na plošině, utrpěl lehké zranění.

Mluvčí Správy železnic Martin Kavka uvedl, že při práci na sloupu vysokého napětí došlo k jeho pádu a kvůli němu posléze i k pádu vedení vysokého napětí na trakční vedení Správy železnic.

Omezení v místě potrvá podle webu Českých drah předběžně do 20:00, prvotní předpoklad byl do 16:00. Dopravce zajišťuje náhradní dopravu autobusy. Omezení se týká Západních a Bavorských expresů, rychlíků Berounka a osobních vlaků linky S7, informoval ČTK mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

Pro cestující dráhy operativně zajistili kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu v úseku Řevnice - Karlštejn a zpět. Autobusy postupně najíždějí do stanic Řevnice a Karlštejn.

Aktuální informace k omezení na železnici naleznete ZDE

autor: JMys | zdroj: ČTK
Spustit audio