Po pěti gólech od Pardubic stejná nálož i od Třince. Takhle to dál nepůjde, kroutil hlavou brankář Mory Konrád

5. listopad 2023 21:51

Hokejisté Olomouce prohráli v nedělním 18. extraligovém kole na ledě mistrovského Třince 0:5 a výsledek odpovídá nevalnému výkonu.

„Byli jsme od začátku zápasu slaboučcí, Třinec byl od prvního střídání lepší. Víc už bych k tomu snad ani neříkal, byl to od nás špatný výkon a jen díky Braňovi to nebylo víc,“ hodnotil mrzutě Jan Tomajko, trenér Hanáků.

Už ve druhé minutě dostala Olomouc první gól, kdy brankář Branislav Konrád vyjel za vlastní branku, ale o puk ho obral domácí Hrehorčák a Polášek měl před první trefou prázdnou branku. Olomoucký gólman ale mluvil v úvodu utkání o neočekávaném zastavení kotouče.

„Byla tam ani ne voda, ale nějaká kaše. Vůbec jsem to neviděl. Člověk tam jede stokrát za zápas, ale tohle se bohužel nedá předvídat,“ zmínil Konrád.

Olomoučtí hokejisté často nechávali před vlastním brankovištěm spoustu volného prostoru a Třinec toho dokázal využívat. „Stává se nám to dost často. Máme repre pauzu, musíme si to rozebrat a pak začít lépe, protože takhle to dál nepůjde,“ pokračoval brankář Branislav Konrád.

Máme repre pauzu, musíme si to rozebrat a pak začít lépe, protože takhle to dál nepůjde.
Branislav Konrád, brankář HC Olomouc

Trenér Jan Tomajko bral chyby na svá bedra. „Říkali jsme si to už po minulém utkání s Pardubicemi, že se z toho musíme poučit, ale znovu jsme se nepoučili. Asi je to i chyba nás trenérů, musíme to víc trénovat,“ doplnil Tomajko po víkendu, který skončil z olomouckého pohledu skórem 1:10.

Chcete mít zprávy (nejen) z vašeho kraje pořád při ruce? Odebírejte Zprávy ČRo Olomouc ve svých podcastových aplikacích Můj Rozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio