Po Vítkovicích je v semifinále také Třinec, Oceláři porazili Spartu 4:2 na zápasy

29. březen 2023 08:00

Hokejisté Třince vyhráli čtvrtfinále play off nad pražskou Spartou 4:2 na zápasy. V šestém utkání Oceláři zvítězili na domácím ledě 5:1. V semifinále narazí na Pardubice.

Největším hrdinou série byl brankář Ondřej Kacetl. Ten v posledních třech zápasech dostal dohromady pouze dva góly a výrazně přispěl k výhrám.

„Sparta byla jeden adept na titul, vyhlašovali to a šli si za tím. Takže jsem rád, že jsme porazili takto těžký tým. Kluci hráli výborně organizovaně, hlavně obětavě. Pomáhali jsme si fakt jako tým, byli jsme efektivní v koncovce a stálo při nás štěstí,“ říká Kacetl o postupu přes Spartu.

Hrdinou šestého zápasu byl Tomáš Marcinko, který předchozí duel v Praze musel kvůli disciplinárnímu trestu vynechat. Teď si připsal dva góly a jednu asistenci.

„Soupeř si zaslouží respekt, nic nám nedali zadarmo. Rozhodla pravděpodobně naše bojovnost. Měli jsme za sebou náročné předkolo proti Litvínovu a o to víc jsme doufali, že zvládneme i toto, takže jsme moc rádi,“ dodal Marcinko.

Do semifinále na ledě Pardubic vstoupí Třinec prvními dvěma zápasy v neděli a v pondělí. Druhé semifinále Vítkovic s Hradcem Králové začne v úterý v Ostravě.

Spustit audio

Související