Policejní hlídky kontrolují oblast jižně od Prahy. Lidé odjeli na prázdniny, řada domů může být opuštěných

2. březen 2020

Zatímco děti z pražských městských částí se po jarních prázdninách vrací do školních tříd, těm z regionu v okolí hlavního města teprve začínají. Na dovolenou tak vyráží i rodiny z oblastí, kde policisté řeší nárůst vloupání do domů. Nabádají proto k jejich důkladnému zabezpečení.

Volno mají taky žáci z oblastí jižně od hlavního města, kde policisté řeší nárůst počtu vykradených rodinných domů. Organizovaná skupina zlodějů tam má v posledních měsících na svědomí desítky vloupání. Policie má proto v oblasti od podzimu posílené hlídky. V neděli večer kontrolovali například v Mirošovicích i projíždějící auta.

V oblasti je zvýšený počet policejních hlídek. „Máme hlídky ve vozidle, další hlídky chodí pěšky a máme i jedno kontrolní stanoviště,“ popsal policejní opatření jeden z policistů.

Lidé by měli podle policie i dbát na zabezpečení svých domů. „Můžeme využívat různá elektronická opatření, ale někdy stačí požádat i důvěryhodnou osobu, aby nám například prováděla v době naší nepřítomnosti krátkou kontrolu obydlí nebo alespoň vybírala poštu ze schránky,“ říká policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Podle jeho slov právě například hromadící se pošta ve schránce může být signálem, že je dům nebo byt dočasně opuštěný.    

Spustit audio