Pořád mám nálepku stepujícího herce, ale nevadí mi to, tvrdí Denny Ratajský

12. leden 2024

Od dětství ho bavil tanec a stepovat začal v osmi letech. „Z folkloru jsem přešel ke společenským tancům. Partnerky mi ale ne vždy vyhovovaly a step jsem mohl dělat sám. Cítil jsem se svobodný a nebyl na nic vázaný,“ vysvětluje. Jak trávil dětství? Má kroj? Které své role považuje za zásadní? Zpívá dobře a rád? Zakotvil v některém divadle? Kde se cítí doma? Má strach z výšek? Co chystá a na co by pozval?

Denny Ratajský získal ve stepu titul mistra světa. Dostat se na vrchol nebylo jednoduché. „Byly to slzy, krev a pot. Bylo mi 11 let a každý rok jsem jezdil do Vídně, kde jsem se učil. Byla to tam jiná liga. Pak jsem začal jezdit na soutěže a získal v roce 1992 titul mistra světa.“

Pak u něj divadlo začalo přebíjet tanec. „Měl jsem dost soutěží a cestování. V Brně mě chytlo divadlo, i když jsem se stepu nevzdal. Kdybych nebyl hercem, tak tancuju. Pořád mám nálepku stepující herec, ale nevadí mi to. Stepuju už dnes jen v hudebním divadle Karlín v muzikálu Slunce, seno, jahody a musím udýchat šest minut,“ uzavírá tanečník a herec Denny Ratajský.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

Související