Pořád vyhledávám nové výzvy. Moji kolegové z toho jsou mnohdy nervózní, přiznává producent Michal Kocourek

1. srpen 2023

Byl dětskou filmovou hvězdou, dnes provozuje tři divadla. „Nikdy jsem se za to neproklínal. Každé otevření nové scény provázela spousta problémů, ale měl jsem vždycky kliku a dokázal se obklopit kolegy, kteří cítili můj tah a dodnes mi pomáhají,“ tvrdí producent. Doběhl na vrchol Kilimandžára? Kolik filmů natočil a proč se rozhodl nevěnovat se dál herectví? Jaký byl po letech jeho návrat na plac? V čem je síla písní Hany Zagorové? Proč rád vzpomíná na setkání s Mekym Žbirkou?

Kolektiv, který ho obklopuje, považuje za jeden díl úspěchu. „Říkám tomu, že skládám puzzle. Mým úkolem je vytvořit obraz a dosadit do něj ty správné dílky, ať už to jsou kolegové, herci nebo inscenace, které pak ten výsledek vytvoří,“ vysvětluje Michal Kocourek.

Dříme v něm pořád neklid. „Pořád vyhledávám nové a nové výzvy. Je to spojené s tím, že rád lezu po vysokých horách. Pro mě je to výzva dojít k nějakému cíli a já to přirovnávám ke svým další a dalším plánům. Jeden skončí a já mám pocit, že bych se měl posunout dál. A vymýšlím další. Moji kolegové jsou z toho mnohdy nervózní,“ usmívá se Michal Kocourek v Blízkých setkáních.    

autoři: Vasil Fridrich , eh

Související