Porta v Řevnicích představí divákům nové muzikantské talenty. Na pódiu oslaví své narozeniny i Naďa Urbánková

30. červen 2019 07:47

O tomto víkendu probíhá už 52. ročník nejstaršího hudebního festivalu pod širým nebem v ČR - Porta Řevnice 2019. Tato oblíbená interpretační soutěž každoročně představuje nové talenty z celé republiky a těší se velkému zájmu milovníků country, folkové a bluesové muziky.

Už od pátku v Lesním divadle v Řevnicích probíhalo semifinále a finále soutěže. Vedle soutěžících tam vystoupily jí ale i známé skupiny a hudební osobnosti - jako je Spiritual kvintet nebo skupina Nezmaři, a mnoho dalších. V neděli celý program vrcholí mimo jiné oslavou osmdesátin zpěvačky Nadi Urbánkové.

Jednou ze soutěžících byla i Marie Sommerová. „Všechny kapely, které jsem tu slyšela, hrají a zpívají čistě, krásně…. Je tu skvělá atmosféra, velice si to užívám… Lidi pozorně poslouchají,“ svěřila se Sommerová, která mimo jiné sama vystudovala skladbu a dirigování.

Koncert Nadi Urbánkové a kapely Bokomara, Božejov

V neděli oslaví své osmdesátiny na Portě i zpěvačka Naďa Urbánková. „Máme pro ni připravené překvapení,“ prozradila jedna z organizátorek řevnické Porty Anna Roytová.

Na Portu se tradičně sjíždějí diváci z celé republiky, kteří také využívají možnost si po hlavním programu společně s účinkujícími si „zamuzicírovat“ – často až do ranních hodin.

autor: Markéta Vejvodová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio